lauantai 25. helmikuuta 2017

Karhuntassu vai jättiläisen jalanjälki.

Kenen tassun jälkiä?


Viimein sain ommelluksi reunakaitaleen myös toiseen peittoon, jonka tilkkupinnan kasasin syksyllä.  Malli oli muhinut 10 vuotta mielikuvissani.  Vierailimme pikkuserkkuni luona Minnesotassa.  Amerikkalaiseen tapaan hän ompelee paljon tilkkutöitä.  Siellä naiset kokoontuvat kirkolle ompelemaan yhdessä.  Tuotteet myydään ja tulot käytetään hyväntekeväisyyteen.  Kirkot ovat varsinaisia monitoimitaloja.  Pikkuserkkuni tekemän peiton mukaisesti asettelin karhuntassut eri tavalla kuin olen nähnyt Suomessa tehtävän: osa varpaista sojottaa neliön sisälle päin.  Ompelemani tassut ovat aika kookkaita - lieneekö kyseessä jättikarhu.  Peiton koko on n. 2,3m x 2,3m.  Kuvasin peiton hangella, jolloin uutta lunta tuprusi sen päälle.


Amerikan pikkuserkun ompelema peitto.
Minun versio Karhuntassu-mallista.

Valitsin tikkausmallin Töölön tilkkupajan runsaista malleista sillä perusteella, että siinä olisi jotain metsään liittyvää.  Muistaakseni tikkausmallin nimi on Botanical Blossom ja siinä on nähtävissä tammen lehtiä ja kukkia.
   
Kaunis tikkaus erottuu hyvin yksivärisestä taustakankaasta.

Matkalla pääkaupunkiseudulle ennätin poiketa kangaskaupassakin.  Ostin ohutta neulosta, josta ompelin puseron.  Mallin muokkasin mekon kaavasta.

  
Ompelin puseron pääntielle laskoksia.

12 kommenttia:

 1. Molemmat karhuntassupeitot ovat kauniita mutta voiton vie kyllä puserosi. Se on mielestäni tosi hieno ja nuo laskokset pääntiellä pisteenä iin päällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pusero on jo kovasti käytössä.

   Poista
 2. Kyllä onkin jättiläiskarhun tassuja! Kaunis peitto ja hieno pusero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti näin suuria karhuja ei tule vastaan metsäpoluilla.

   Poista
 3. Kiva malli karhuntassusta. Molemmat peitot ovat upeita!
  Kaunis pusero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikakolmioiden ompelu on mukavaa.

   Poista
 4. Miten nätti peitto! Aivan upea. Tuo puserokin on niin mukava. Taidanpa kokeilla itsekin vaateompelua vuosien vuosien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaateompelu on minulle ollut se kaikkein rakkain käsityöjuttu, mutta kun eläkkeellä ollessa ei tarvitse uusia vaatteita, niin pitää koettaa keksiä jotain muuta näpertämistä.

   Poista
 5. Kiva idea käännellä "tassuja"! Kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ehkä olisi itse oivaltanut tassujen kääntämistä.

   Poista
 6. Kiva tuulahdus ison veden takaa! Molemmissa tassu-peitoissa on mukavat värit. Ja puserokankaasi on niin tilkkuilijan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Värit on valittu vain erilaisista punaisen sävyistä, seuraavan peiton ajattelin ompelevani sinisävyisen. Puserokangas löytyi EK:n laajoista valikoimista, tytär oli mukana valitsemassa ja hänellä on silmää tyylikkäille kankaille.

   Poista