tiistai 16. helmikuuta 2016

Kirvesmiehen torkkupeitto.

Ystäväperheeltä tuli kutsu syntymäpäiville. Piti pikaisesti harkita, mitä vietäisiin lahjaksi. Mies tuumasi, jotta äkkiäkös nyt vaikka torkkupeitto syntyisi. Niinpä tuumasta toimeen eli ensin piti käydä läpi se kangasvasu, jossa ovat siniset ja vihreät kankaat; toisesta vasusta kaivelin ruskean sävyisiä kankaita. Kun olin silittänyt kankaat, mieheni leikkasi kankaat 6 cm leveiksi suikaleiksi (omat kyynärpääni eivät tykkää leikkurista!). Ajatukseni oli valmistaa 70 tilkkua, mutta niitä tuli kyllä enemmän. Jonkun kivan ompelijan blogista, jossa päälle oli ommeltu maatuskoja, sain virikkeen koristella peiton tilkuilla, jotka liittyvät lahjansaajan elämään. Talon kuvan piirtelin itse, lisäksi liitin joukkoon koneen osia, tanssivan parin ja Ylläksen merkin. Taustakankaaksi ompelin tummansinisen kankaan, tein siitä myös kanttaukset. Välissä käytin villavatiinia ja tikkaukset ompelin vapaasti mutkitellen. Peiton koko on n. 194 cm x 140 cm. Peitto valmistui neljässä päivässä.

Torkkupeitto suikaleista.

Peiton koristeita, lumihiutaleita peitolla.

Munankuorimosaiikkia jaksoin tehdä vielä pari työtä: kukkaruukun pinta ja pieni rasia. Näissä rakensin mosaiikin vain kuviokohtiin, koska ensimmäisessä työssä kolmiulotteisuus katosi, kun tausta sai mosaiikkipinnan. Vielä tosin löytyy rasiasta valmiiksi maalattuja munankuoria...
   
Munankuorimosaiikkia ruukun pinnassa...

...ja rasian kannessa.

14 kommenttia:

 1. No kylläpä valmistui nopeasti kiva peitto sankarille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutsu juhliin saapui reilu viikko ennen juhlia, joten oli pakko tehdä nopeasti. Hartioita kyllä jumitti.

   Poista
 2. Samaa mieltä, kun Irma johan valmistui nopeasti, mutta tuloksena kiva peitto ja arvokas lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjan saajan vaimo kiitteli seuraavana päivänä ja oli kovasti mielissään peitosta, kun tapasimme sattumalta ulkoillessa.

   Poista
 3. Tulipa kaunis peitto!!! Tykkään kovasti väreistä ja mukana on saajan henkilökohtaisia juttuja.
  Tuon ruukun pinta on maalattu kivasti... on niin elävän näköistä pintaa ja kukat ovat oikein onnistuneita! Tuollaisesta ruukusta minäkin tykkäisin:)Nuo kukan kuviot tulevat mielestäni paremmin esille kun pohja on eri materiaalia.
  Aurinkoista viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Olen itsekin sitä mieltä, että pohja ei kaipaa mosaiikkia. Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle. Omani on aika kiireinen, koska valmistelen tyttäreni valmistujaisjuhlia.

   Poista
 4. No äkkiäkös se nyt tilkkupeitto syntyy!!! Kyllä nyt sai miehesi hiukan vääristyneen kuvan tästä taiteen lajista :) No syntyihän se - ehkä myös kun teitte sitä yhdessä. Sitä arvokkaampaa lahjan saajalle. Hyvä te! Hieno lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vain piti nopsaan tehdä tällä kertaa. Työnjako toimii siten, että minä asettelen silitetyt kankaat leikkualustalle, päälle viivottimen ja mies leikkaa, kun omat kyynärpäät eivät tykkää leikkamisesta. Muutamia suikaleita toki jouduin taas itse lisäämään, kun niitä ei ollut ihan riittävästi.

   Poista
 5. Ihana suikalepeitto. Tosi tilkku -peitto melkein räsymattopeitto. Kiva nähdä miten erilaisia samasta aiheesta saattaa syntyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin itsekin peiton muistuttavan räsymattoa. Suunnitteluun ei jäänyt juuri aikaa. Ehkä peiton saaja käyttää lahjaa.

   Poista
 6. Hienosti toteutettu peitto ja ihana lopputulos! Varmasti mieluinen lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon sitä, että lahjan saaja malttaa joskus pysähtyä ja kietoutua peittoon. Hän on näet hyvin virkeä puuhamies.

   Poista
 7. Ihana peitto! Sininen, vihreä ja ruskea ovat hyvät värit ja varmasti tuo kotitalon piirustus ja saajan elämään liittyvät muut kuviot lisäävät peiton arvostusta. Aika vauhdilla sait peiton kasaan. Munankuorimosaiikit ovat minulle ihan vieras laji, mutta kauniita töitä niistäkin näyttää syntyvän.

  VastaaPoista
 8. Suosittelen kokeilemaan munankuorimosaiikkia. Kivaa eivätkä tarvikkeet juuri maksa, vesivärien jämät löytyivät kaapista.

  VastaaPoista