tiistai 23. kesäkuuta 2015

Remonttireiskoja ja vanhoja autoja

Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina pääsimme pitkästä aikaa vanhojen autojen ajoihin Lohirantaan. Taisivat olla ensimmäiset ajot museorekisterissä ollessa. Sää oli puolipilvinen eli ajokelinä mitä mainioin, mutta tehtävien ratkaisut eivät sujuneet ollenkaan. Mies tuumasi, että emme ole koskaan saaneet niin paljon nollapisteitä. No, kokemus sekin. Saimme palkinnoksi termoskannun.
Vanhoja autoja rastille pysähtyneinä.

Aloitimme kesämökillä ulkoseinien pesemisen, koska ne on tarkoitus maalata. Kesken pesuoperaation luottotimperimme ilmoitti, että hän ennättäisi nyt vaihtaa mökin katon, kun hänen seuraava projektinsa oli peruuntunut. Niinpä  mieheni alkoi nopsaan tilata kattopeltejä, rakennustelineitä ja puutavaraa, jotka sitten vietiin kuorma-autolla mökille - loppumatkan mieheni ajoi peruuttamalla, kun perillä ei voi kääntää isoa ja painavaa autoa. Kesäkuun toinen viikko sujahti katon teossa: onneksi saimme apumiehen, minä vastasin muonituksesta. Kerran jouduin myös hakamaan lisää ruuveja. Onneksi entisen katon alta ei paljastunut vesivahinkoja. Parvekkeella olevasta linnunpesästä räklän poikaset älysivät lähteä lentoon remontin kynnyksellä.

Vanha savupiipun peltikuori saa lähtökäskyn.

Huimapäisiä rakentajia.

Lentoonlähteviä poikasia.
Lavatanssikausi on päässyt jo hyvään alkuun. Vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäki-Mattila on edelleen iskussa, mutta Souvareiden suosio alkaa olla hiipumassa. Souvareiden omien hittien uudet sovitukset eivät olleet onnistuneita. Kyllä hidas rumba on mukava tanssia hitaasti.  Ehkä yleisöä oli vähänpuoleisesti. Ja soittamisvolyymiä voisi säätää pienemmälle. Nuoruudessani siihen sortuivat bändit, joiden soittotaito oli vielä harjoittelun takana.


Käsitöiden tekeminen on jäänyt vähemmälle. Kaapissa olevista materiaaleista olen ehtinyt ommella yhden puseron. Kangas maksoi joskus Eurokankaan poistoissa 50 senttiä/metri. Kaavan piirsin Suuri Käsityö -lehdestä, mutta lisäsin siihen hihat. Aitalla roikkui äidin vanha mekko, josta muokkasin itselleni hameen. Käytin hyväksi valmiin napituskaitaleen ja helmakäänteenkin.

Valkoisella puserolla on aina käyttöä.

Kierrätyshame.(mies epäili tätä piilokuvaksi)

Kesäkukista ehkä kaunein on tällä hetkellä olkikukka ruukussa.

Olkikukka, jonka telineenä toimii tädiltä saatu maitotonkka.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti