perjantai 18. heinäkuuta 2014

Tangoillaan

Viime viikolla kului - helteestä huolimatta - monta päivää Seinäjoella, missä vietettiin 30. tangomarkkinoita. Majapaikkamme ei ollut kolmen tähden hotelli, vaan tilapäisesti siivottu ja sisustettu pakettiauto, jonka parkkeerasimme Seinäjoen musiikkikeskuksen pihaan. Karavaanipaikkaan kuuluu sähkö, wc:t ja suihku. Niillä pärjää.

Keskiviikkoiltana kohtasimme kadulla tangokulkueen, jossa taivalsivat kaikki finalistit, Arja Koriseva jne. Julkkiksia kerralla enemmän kuin näkee koko vuodessa. Ennen finaaleja kävimme katsomassa kilpailijoiden esiintymistaitoja monilla esiintymislavoilla. Seurasimme myös nuorten laulukilpailuja, ilmatangon tanssikisoja sekä lavatangon SM-kilpailuja. Tietysti tanssimme tangokadulla, Paviljongissa jne ja kävimme tanssikurssilla opettelemassa vanhaa tangoa. Kiva oppia uutta.

Avajaiset tangokadulla, Ilkka Vainion jutustelu.


Viime vuoden viehkeä tangokuningatar Heidi Pakarinen.

Vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila säväytti: "Joo, kyllä minulla on uudet housut, nämä ovat Marimekon kuosia Räsymatto."

Juotajat Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen sekä entiset kuninkaalliset.

Jo semifinaalissa miesten sarjassa erottui Teemu Roivainen: rento, hauska ja välitön tyyppi sekä oikein särmikäs ääni. Kun hän oli esittänyt finaalissa Tulisuudelman, yleisö ei todella pysynyt penkeissään vaan nousi seisaaltaan osoittamaan suosiotaan. Paras voitti.

Vanhoihin autoihin hurahtaneena piti ikuistaa Kyösti Mäkimattila ja vuoden '54 Chevrolet Bel Air.

Naisten finaalissa jännitys säilyi loppuun asti. Itsekin ajattelin pitkään, että Piritta Venho voittaa, mutta kyllä viimeinen kappale käänsi voittajaksi pirteän Maria Tyysterin. Oikea valinta tuomaristolta.

Tuoreet tangokuninkaalliset Seinäjoen yössä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti